Bistrita-Nasaud: Cursuri gratuite pentru persoanele din mediul rural

204

cursurihghCamera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud în calitate de partener, implementează proiectul ARO — Acces Rapid la Ocupare, finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 — 2013.

Proiectul își propune creșterea nivelului de calificare și susținerea profesională a persoanelor din mediul rural, pentru a facilita accesul mai rapid al acestora pe piața muncii din Regiunea Nord-Vest și Regiunea Centru.

Persoanele selectate beneficiază de servicii integrate, personalizate și inovatoare, de consiliere, formare profesională, certificarea competențelor, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă sau pentru inițierea unei afaceri.

Furnizarea de servicii de formare profesională este țintită pe cererea de ocupare imediată, și în același timp, pe tipul de pregătire adecvată abilităților participanților, cursurile fiind organizate ulterior parcurgerii etapelor de consiliere profesională.

Cursurile sunt autorizate în conformitate cu legislația națională privind formarea profesională a adulților, iar la finalizarea acestor absolvenții primesc certificate cu recunoaștere națională.

Cursul de inițiere Comunicare în limba germană are o durată de 52 de ore și se adresează persoanelor cu studii minime obligatorii. Următoarea serie de curs din cadrul proiectului se va desfășura în localitatea Livezile, la sfârșitul lunii ianuarie 2015.

Numărul de locuri este limitat, iar înscrierile se realizează pe principiul Primul venit, primul servit.

Proiectul ARO — Acces Rapid la Ocupare se derulează pe o perioadă de 18 luni, începând cu 1 aprilie 2014, fiindimplementat de un consorțiu format din: Academia Română — Filiala Cluj-Napoca — solicitant, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, AJOFM CLUJ, RSC Consulting SRL, Asociația Dezvoltarea Capitalului Uman și SC

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult