Biostimulatorii –  ingredient cheie în agricultura modernă

Alături de fertilizarea de bază și foliară, chimică sau organică, biostimulatorii ocupa un loc din ce în ce mai important în agricultura modernă. Substanțe naturale sau sintetice, biostimulatorii au diverse roluri: îmbunătățirea proceselor fiziologice ale plantelor, ajută la o absorbție și o utilizare mai eficientă a elementelor nutritive, cresc toleranța plantelor la factorii de stres. 

Importanța biostimulatorilor în agricultura sustenabilă

Biostimulatorii sunt un ingredient critic în planul Uniunii Europene pentru o agricultură sustenabilă . AgriTecno dezvoltă soluții inovatoare atât pentru culturile conventionale cât și pentru cele ecologice.

Căile prin care biostimulatorii AgriTecno contribuie la o agricultură sustenabilă sunt:

  • Creșterea și  îmbunătățirea rezistenței plantelor la factorii de stres (secetă, temperaturi extreme, aplicări de erbicide, etc.)
  • Ajută la o absorbție mai eficientă a nutrienților de către plantă,  atât cei existenți în sol dar și cei aplicați
  • Îmbunătățesc structura solului și viața microbiană
  • Contribuie la creșterea cantității și calității producției

- Publicitate -

Principalul focus al companiei AgriTecno este  să folosească soluții naurale pentru crearea  unor biostimulatori compatibili cu majoritatea tehnologiilor agricole utilizate în fermă cu scopul de  a eficientiza calitatea și cantitatea recoltei în mod sustenabil.

Sfaturi pentru fermieri

  1. Biostimulatorii sunt complementari fertilizării și tratamentelor aplicate și nu trebuie priviți ca înlocuitori ai acestora.
  2. Fie ca vorbim de legume sau de cultură mare, stresul este inevitabil pe parcursul perioadei de vegetație iar cultura va fi afectată mai mult sau mai puțin. Inclusiv aplicarea erbicidelor poate fi factor de stres. Utilizați toate mijloacele posibile pentru a proteja cultura. Orice produs care ajută planta să treacă mai ușor peste o perioadă de stres se va traduce prin spor de producție.
  3. Comparativ cu fermierii de cultură mare, legumicultorii utilizează mai frecvent biostimulatori  și în cantitate mai mare pe hectar. Atenția trebuie îndreptata către costuri și momente de aplicare. 
  4. Există o reticență în utilizarea biostimulatorilor de către fermierii de cultură mare și aceasta se datorează în principal prețurilor ridicate ale unor produse existente pe piață.  Pentru a putea avea o imagine clară asupra investiției pe care o puteți face in biostimulatori, raportați costul aplicări la sporul de producție estimat. Cu biostimulatorii AgriTecno veți găsi o soluție la un preț corect.  
  5. Biostimulatorii sunt parte din soluția la provocările actuale din fermă datorate schimbărilor climatice. Orice investiție în biostimulatori trebuie să tină cont și de posibilitatea apariției unor fenomene climatice nefavorabile. Investiția facută și sporul de producție scontat trebuie sa fie realiste.
  6. Transformând costul unui biostimulator în producție, de exemplu- kilograme de grâu, este de preferat, mai sigur și mai realist să folosim un biostimulator care ne costă 100 kg de grâu  și să ne așteptăm la un spor de producție de 400 kg grâu /ha decât să folosim biosimulatori care ne costă 500 kg grâu în speranța ca vom obține un spor de producție de 800 kg grâu/ha. Investiți în produse care promit rezultate realiste, aplicati-le la momentul potrivit și nu veți fi dezamăgiți de rezultate.

De ce recomandăm biostimulatorii AgriTecno ?

Cu o prezență în peste 60 de tări, AgriTecno utilizează ingrediente naturale și  oferă soluții prietenoase cu mediul, destinate utilizării în agricultură, legumicultură și pomicultură.

Pe langă micro și macroelemente cu rol în prevenirea și corectarea eventualelor carențe, biostimulatorii din gama AgriTecno conțin L-aminoacizi liberi, acizi humici și fulvici, vitamine, polizaharide și extrase din alge. Având în echipă agronomi, biologi și ingineri chimiști, aminoacizii sunt extrași în laboaratoarele proprii, astfel se poate controla foarte bine calitatea fiecărui produs. 

În gama AgriTecno, fermierii pot regăsi biostimulatori pentru tratarea semințelor, biostimulatori pentru aplicări foliare sau radiculare și adjuvanți pentru prepararea soluțiilor de stropit, atât pentru culturi convenționale cât și pentru culturi ecologice.  Universal Group este unic importator al produselor AgriTecno în România iar produsele se regasesc in portofoliul partenerilor la nivel național.

Aplicând biostimulatori din gama AgriTecno oferim plantelor posibilitatea de a se dezvolta mai eficient  iar profitul se va vedea la recoltare. Biostimulatorii sunt o poliță de asigurare pentru atingerea potențialului genetic al culturii.

Având un foarte bun raport investiție/profit, biosimulatorii AgriTecno nu ajuta doar fermierii în obținerea unor culturi sustenabile și profitabile, ci și comercianții, care se bucură de produse cu o valoare comerciala mai mare, și consumatorii finali, care se bucură de o hrană mai sanatoasă.

www.universalsem.ro

www.agritecno.es       

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole