Bilanț după controalele ANZ la bovine și ovine! Zeci de ferme au fost sancționate

Zeci de ferme bovine și ovine au fost sancționate de către inspectorii Agenției Naționale pentru Zootehnie (ANZ), în urma controalelor desfășurate în primele trei luni ale anului 2023. Potrivit șefului instituției, au fost găsite o serie întreagă de neconformități, de la documente incomplete sau inexistente, la animale neînregistrate și multe altele.

Fermele de bovine și ovine au fost sancționate prin excluderea din Controlul Oficial al Producției, a precizat directorul general al ANZ, Florinel Bîrcă, pentru AGRO TV.

”Am finalizat, la 30 martie, un eșantion de control pentru trimestrul I, au fost undeva la 1.531 de exploatații verificate. Am cules și rezultatele, care sunt și bune, și rele. Pot să spun că pentru bovine, avem un număr de 13 exploatații excluse din Controlul Oficial al Producției; pentru ovine undeva la 19 exploatații excluse. Asta înseamnă că în acele exploatații s-au găsit neconformități incompatibile cu statutul lor de a face parte din COP, adică dintr-o societate de ameliorare.

Pentru acele exploatații nu s-au putut da termene de remediere, fiindcă sunt exploatații cu neconformități găsite la fața locului. Pot să vă spun că s-au găsit documente incomplete, lipsa unor documente, animale neînregistrate, s-au găsit buletine lipsă de însămânțări artificiale, ceea ce înseamnă că neavând o activitate de reproducție bine înregistrată, nu putem să mergem mai departe cu exploatația respectivă pentru COP”, a explicat directorul general al ANZ, Florinel Bîrcă, pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole