Berarii României: Culturile de orz ar putea fi compromise din cauza vremii

17

beredswCulturile de orz ar putea fi compromise din cauza vremii prea calde și a lipsei de precipitații, însă producătorii speră ca viitoarele culturi de primăvară de orzoaică de bere să compenseze eventualele pierderi de producție, a declarat directorul general al Asociației Berarii României, Constantin Bratu.

„E de notorietate faptul că malțul este unul dintre ingredientele principale în fabricarea berii. Din rândul fermierilor de orz avem deja semnale că, dacă această vreme va fi în continuare nefavorabilă agriculturii, aceste culturi de orz riscă să fie compromise. Este nevoie de ploaie, dar și de zăpadă, pentru că germinația este destul de ridicată și este nevoie de zăpadă pentru protecție la temperaturi joase. În ceea ce privește impactul acestor culturi în balanța de import-export al produsului malț, sperăm ca viitoarele culturi de primăvară de orzoaică de bere să compenseze eventualele scăderi de producție cauzate de berea nefavorabilă”, a precizat Bratu.

Potrivit acestuia, în prezent, circa 55 — 60% din materia primă folosită la producția de bere este acoperită de producția internă.

„Sunt sortimente și soiuri de malț care nu pot fi dezvoltate în România din punct de vedere climatic și, atunci, ele sunt importate. Hameiul este acoperit din producția internă în proporție de circa 15 — 20%. Este nevoie de o investiție extrem de mare pentru fiecare hectar în parte pentru a dezvolta această cultură, dar partenerii noștri din Asociația Producătorilor de Hamei au în plan un program de dezvoltare a acestei culturi”, a adăugat reprezentantul berarilor. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise