BENEFICIILE SURPRINZĂTOARE ale unui baton de ciocolată neagră

23

Deși foarte bogată în calorii, ciocolata, în special cea amăruie, conține o substanță care ameliorează tusea persistentă.

Ciocolata amăruie are o multitudine de beneficii, iar, mai nou, s-a descoperit că este un remediu eficient pentru tuse, arară un studiu la care au participat în jur de 300 de pacienți din 13 spitale din Marea Britanie.

Acestor pacienți li s-a administrat zilnic un tratament pe bază de teobromină, o substanță care intră în compoziția ciocolatei. După 14 de zile de tratament, 60% dintre pacienți au simțit o ameliorare a tusei, informează dailymail.co.uk.

Oamenii de știință susțin că un baton de ciocolată neagră conține o cantitate suficientă de teobromină care ajută la combaterea tusei cronice.

Un alt studiu, efectuat de „National Heart and Lung Institute” a arătat că teobromina este chiar mai eficientă decât codeina, unul dintre cele mai comune tratamente pentru tuse.

Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/nu-poti-sa-scapi-de-tuse-iata-un-remediu-neobisnuit-pe-care-incerci-sa-il-eviti-1014976.html

Citește și

Cmentariile sunt închise