Beneficiile piperului

Piperul verde se culege înainte de coacere şi se pune la saramură sau se congelează. Acesta este tipul de piper cel mai aromatic. Piperul verde cel mai bine se potriveşte cu carnea roşie vânat, porc, vită şi miel, dar şi în sosuri. Piperul negru este un piper recoltat necopt, fiind apoi uscat la soare. 

Piperul negru este iute, picant şi este recomandat la sosuri, marinate, carne preparată la grătar, umpluturi cu carne.

Piperul roz spre roşu este acela ale cărui boabe sunt coapte. Ca gust, acesta este dulceag, picant şi uşor-iute şi este recomandat la brânzeturi.

 

Piperul alb este obţinut prin înmuierea boabelor de piper roşiatic, după care coaja este îndepărtată, iar boabele sunt lăsate la uscat la soare până capătă culoarea alb. Acest tip se pretează cel mai bine mâncărurilor deschise la culoare, precum supe, sosuri albe, mâncăruri cu peşte, deoarece este fin şi mai puţin iute.

Cu o aromă desăvârşită, piperul este şi foarte sănătos, deoarece ajută la digerarea mâncărurilor bogate în proteine. Pe lângă folosirea normală a boabelor de piper la mâncăruri şi murături, acestea pot fi alăturate şi fructelor. Pentru un desert extravagant, bucătarii recomandă căpsuni presărate cu piper verde zdrobit.

Este important ca piperul să fie păstrat sub formă de boabe, pentru că măcinat îşi pierde din aromă. Acesta poate fi măcinat foarte uşor înainte de a fi folosit. Folosit sub formă de pulbere la supe, sosuri şi alte mâncăruri pregătite la cuptor este recomandat să fie adăugat spre finalul procesului de preparare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult