15 aprilie 2021 - 11:33

Beneficiarii PNDR trebuie sa consume avansurile cat mai rapid!

Ministrul interimar al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a participat la videoconferința organizată la AFIR – Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale pentru a analiza nivelul absorbției fondurilor europene în semestrul I acordate prin PNDR.

După analiza activității structurilor teritoriale ale AFIR, coordonată de către Dorin Opreanu, director general adjunct al AFIR, ministrul Adrian Oros a subliniat în primul rând că trebuie să existe o foarte mare atenție privind responsabilitatea instituțională, dar și personală în aplicarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19.

„Am ținut să subliniez importanța responsabilității instituționale, dar și personale în aplicarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii cu COVID-19. În continuarea discuțiilor, am atras atenția cu privire la gestionarea foarte atentă a avansurilor acordate beneficiarilor PNDR, astfel încât acestea să fie consumate în cel mai scurt timp”, a declarat Adrian Oros, ministrul interimar Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

De asemenea, a precizat că la nivelul AFIR trebuie să existe o stimulare corectă a performanței, astfel încât aceasta să reflecte complexitatea proiectelor, a valorii plăților efectuate și a implicării fiecărui angajat în sprijinul beneficiarilor PNDR.