Beneficiarii de plăti naţionale directe complementare pot depune în continuare cereri la APIA

16

porcihhh

Fermierii din sectorul zootehnic care doresc să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia de Plăti şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pot solicita în continuare adeverinţe.

“Utilizarea resurselor financiare obţinute prin accesarea creditelor se poate face până la efectuarea de către APIA a plăţii primelor pe exploataţie şi pe cap de animal”, potrivit prevederilor legale. Toate convenţiile încheiate între APIA, bancă şi fondul de garantare sunt postate pe site-ul APIA.

Potrivit convenţiilor amintite, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA va elibera o adeverinţă de înregistrare a fermierului prin care confirmă că beneficiarul a depus cererea de plată pentru plăţile naţionale complementare directe în sectorul zootehnic, la specia bovine pentru anul 2013 şi că s-au efectuat verificările administrative asupra cererii de soluţionare a plăţii naţionale complementare în sectorul zootehnic până la data emiterii adeverinţei. În adeverinţă se va preciza că beneficiarul îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite în cadrul plăţilor naţionale complementare, sectorul zootehnie.

Cuantumul de plată înscris în adeverinţă este de 300 de lei pe cap de animal. APIA recomandă potenţialilor beneficiari să analizeze atent condiţiile de creditare ale fiecărei bănci pentru a obţine un credit avantajos. (Sursa: antenasatelor.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise