Belarusul INTERZICE exporturile de PUI ROMÂNESC din cauza unui FOCAR de boli

Belarusul a impus restrictii temporare importului de pui din Romania, din cauza unui focar al bolii Newcastle (RNA) in aceasta tara, a anuntat Departamentul pentru Supraveghere Veterinara si Alimente din cadrul Ministerului belarus al Agriculturii si Alimentatiei, potrivit Mediafax.  Biroul Internaţional pentru Epizootii a informat autoritățile belaruse cu privire la un caz înregistrat la Tohanu Vechi, în Braşov.

Astfel, Belarusul a interzis luni, temporar, importul de pui vii, ouă pentru incubator, carne de pui şi toate tipurile de pui procesat, pene şi nutreţ, cu scopul de a preveni răspândirea bolii. Boala Newcastle este o boală contagioasă care afectează atât specii domestice, cât şi sălbatice de păsări. Virusul care o produce este transmisibil la om, producând conjunctivite şi simptome de gripă.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult