UPDATE Guvernul a dat drumul la plăți pentru fermieri! Granturi de 120.000 EURO

UPDATE: În urma apelurilor repetate ale fermierilor, inclusiv în direct la AGRO TV, plățile pe Măsura 2, în cadrul programului IMM AGRI-FOOD, au fost demarate! Potrivit Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, primii 1557 beneficiari au primit autorizări de plată, urmând ca în următoarele zile să fie transmise și către ceilalți beneficiari.


Știrea inițială: Cele peste 3.400 de firme din sectorul agroalimentar care au semnat contracte de finanțare la mijlocul anului în cadrul programului IMM AGRI-FOOD nu și-au primit nici până acum banii. Mai mult, dacă au încercat să se adreseze oficialilor din Guvern pentru a afla când își vor primi sumele care li se cuvin, au fost plimbați de la o instituție la alta, fără niciun răspuns concludent.

Vasile Deac, fermier din județul Satu Mare, unul dintre cei care ar trebui să beneficieze de această finanțare, ne-a explicat problema în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

”Suntem 3.469 de fermieri care am beneficiat de ajutorul de stat capital de lucru pe Măsura 2 AGRI-FOOD. Contractele de finanțare au fost semnate în 30 iunie 2022, toți fermierii s-au conformat, dar nu am intrat în posesia banilor, nu ni s-au virat banii. Sunt în relație directă cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, discut cu consultanții, discut cu fermierii și avem nevoie de această finanțare pe care trebuie să ne-o dea statul, ca să rezistăm până anul viitor”, a precizat Vasile Deac pentru AGRO TV.

Potrivit acestuia, multe ferme, mai ales din sectorul zootehnic, riscă să dispară până la sfârșitul anului, iar finanțările din partea statului reprezintă ultima gură de oxigen la care mai speră, ca să nu-și închidă afacerile.

”Dacă nu se acordă acești bani pentru cele 3.469 de societăți, riscăm chiar ca acestea să se închidă. Eu am 4 angajați, facem o extrapolare și ne gândim la 2-3 angajați în fiecare societate, plus activitatea noastră economică pe care o desfășurăm. Dăm o plus valoare zonei și țării.

Am făcut o petiție către domnul prim-ministru Ciucă, am trimis-o, am primit un răspuns de la secretariatul general al Guvernului că a transmis petiția mea Ministerului de Finanțe, iar Ministerul de Finanțe mi-a transmis că petiția mea nu face obiectul atribuțiilor lor, și așa că suntem amânați, plimbați și nu suntem ajutați”, a mai spus Vasile Deac.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole