Băsescu: Să aveţi grijă de pământ. Este cea mai importantă resursă

agriplanta2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că trebuie găsite soluţii de a-i credita pe agricultorii români în condiţii avantajoase ca să poată cumpăra pământul. Declaraţia a fost făcută în contextul în care în curând prin Tratatul de aderare la UE străinii vor putea cumpăra pământ în România.

“Foarte curând, prin Tratatul de aderare la UE, străinii vor putea cumpăra pământ în România. Eu nu spun să nu cumpere, dar spun, pe de altă parte, că ar trebui să vindem tot atâta pământ cât ne-au vândut alţii nouă. (…) Şi, pe de altă parte, avem obligaţia – Preşedinţie, Guvern, Parlament – să găsim soluţia de a-i credita pe agricultorii români în condiţii avantajoase, în aşa fel încât ei să poată fi cei care cumpără pământul. Avem nevoie şi de o agenţie a statului, care, atunci când omul vrea să vândă pământul neapărat, să-l poată cumpăra şi să-l scoată la vânzare în condiţii în care statul va stabili că se încadrează în politica agricolă a României. (…) O uzină de maşini azi e aici mâine se mută în Maroc, o fabrică de bujii azi e la Blaj mâine se mută în Asia (…), ce nu se poate delocaliza este pământul. Acesta este cel care ne garantează şi bunăstarea, nu numai hrana; pământul, agricultura, turismul, frumuseţile ţării sunt lucruri care nu se pot delocaliza. Cum avem grijă de ele şi cum le valorificăm ne construim practic garanţia, liniile de forţă ale viitorului acestei naţiuni”, a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele a făcut un apel la participanţii la eveniment: “Profit de participarea la acest eveniment extrem de important şi fac un apel la dumneavoastră, oamenii pământului, la dumneavoastră, oamenii care trăiţi şi ne asiguraţi şi nouă traiul din munca pământului, să aveţi grijă de pământ. Este cea mai importantă resursă pe care România o are”. (Sursa: amosnews.ro)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult