Băsescu: Politicul să îşi asume o politică fermă pe agricultură; strategia comisiei prezidenţiale, definitivată în perioada următoare

11

basescu44433

Este nevoie ca politicul să îşi asume o politică fermă pentru agricultură, susţine preşedintele Traian Băsescu, exprimându-şi speranţa că în perioada următoare va fi definitivată şi asumată strategia comisiei prezidenţiale pentru agricultură.

„Este nevoie ca politicul să îşi asume o politică fermă pentru agricultură. (…) Acolo unde au apărut succese, ele au fost generate de politicile UE. (…) O politică agricolă care să pună în valoare şi calitatea şi capabilităţile solului şi priceperile agricultorilor români şi să aibă ca obiectiv să reducă până la eliminare importurile. Este nepermis ca o ţară ca România să nu-şi poată asigura sută la sută hrana de care are nevoie”, a spus Băsescu, prezent marţi la festivităţile organizate cu prilejul Centenarului Societăţii Române a Horticultorilor.

El a amintit şi despre strategia pe care o pregăteşte comisia prezidenţială pentru agricultură.

„Este una din speranţele pe care eu le am, şi anume aceea ca acea faimoasă comisie prezidenţială pentru agricultură, care a finalizat un raport în luna iulie şi a lăsat raportul în dezbatere publică până în septembrie, va lua observaţiile primite, le va insera şi în perioada imediat următoare vom avea definitivată şi asumată acea strategie pentru agricultură, pentru anul 2020. Strategie care, evident, acum, când ştim bugetul exerciţiului bugetar următor al UE, poate fi fundamentată pe resurse existente, şi nu pe poveşti”, a subliniat preşedintele.

Băsescu a afirmat că face apel la comisia prezidenţială, despre care spune că nu îi este subordonată, să introducă observaţiile Comisie Europene, pe cele ale agricultorilor români şi să dea forma finală care să se constituie în strategia de dezvoltare a agriculturii României până în 2020. (Sursa:  AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise