Băsescu le recomandă fermierilor să facă societăți de valorificare a producției agricole

18

basescu22Președintele Traian Băsescu a afirmat joi că este nepermis ca România, aflată în primele țări din punct de vedere al potențialului agricol, să nu aibă firme autohtone care să se ocupe de găsirea de piețe alternative de desfacere.

“Oameni buni, Dumnezeu să-l ierte, nu mai este Triță Făniță să exporte cereale, dar este nepermis ca o țară care este în primele patru, cinci țări din Europa din punct de vedere al potențialului agricol să nu aibă firme românești care să se ocupe de găsirea de piețe, de piețe alternative și de a asigura agricultorilor desfacerea producției la un preț bun. De ce trebuie să vând neapărat în Egipt? Când pot să vând în Indonezia? Dar dacă aici vrea… eu nu vreau să pronunț nume de firme, o să mă batjocorească și o să vândă aici sau cel puțin o să-mi spună că a vândut aici. Trebuie să ne diversificăm destinația și aici România are oameni capabili să studieze piețele și să dea soluții de diversificare a acestor piețe pentru că nu este permis să stăm la mâna unor oameni care nu au niciun interes să se nască agricultura românească, ei se servesc pe ei”, a spus șeful statului, la Conferința națională a agricultorilor “Agricultura românească între subzistență și performanță”.

El a subliniat că este esențial să se pună bazele unei companii care să se ocupe de valorificarea producției agricole, în mod deosebit de cereale.

“Sugestia mea este să creați două, trei societăți de valorificare a producției agricole ale dumneavoastră”, a afirmat șeful statului. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise