29 mai 2022 - 01:23

Barajul flotor de la Coramnic s-a rupt. Operațiunile de curățare a râului Cerna sunt dificile

În cursul nopții, barajul flotor din amonte de podul de la Coramnic a cedat în urma presiunii deșeurilor și a buștenilor de mari dimensiuni veniți din amonte, anunță într-un comunicat de presă de ultimă oră Administrația Națională Apele Române.

Acesta fusese montat de Administrația Bazinală de Apă Banat cu scopul de a opri pet-urile de mici dimensiuni și materialul lemnos să ajungă în aval. O parte din deșeurile acumulate și transportate în ultimele de zile de viituri curg spre Dunăre și spre acumularea Porțile de Fier. Din acest motiv, operațiunea de curățare a râului Cerna este îngreunată. يورو ٢٠٢١

Echipele Administrației Bazinale de Apă Banat (ABA Banat), împreună cu cele ale Administrației Bazinale de Apă Jiu (ABA Jiu)- Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinți au ajuns deja în zonă și colectează pet-urile de pe maluri și din cursul de apă. Operațiunea se efectuează manual, din barcă.

Pentru că materialul lemnos curge în aval, intervenția cu utilajul grefier sau colectarea lui manuală, din bărci, devine imposibil de efectuat din punct de vedere tehnic. أفضل أفلام السيارات Materialul lemnos se va fi opri la grătarele de la acumularea Porțile de Fier și va fi colectat prin greblare de către S.C. Hidroelectrica S.A., compania care are în administrare lucrarea. اين يلعب جريزمان Nu este pusă în pericol funcționarea hidrocentralei.

Acțiunea este organizată, din surse proprii, cu utilajele și materialele de intervenție din dotare. La aceasta, participă 26 de angajați, dintre care 15 provin de la cele trei formații de lucru (din Herculane, Caransebeș și Moldova Nouă) din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin (ABA Banat) și alți 11 de la două formații din cadrului Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinți (Topolnița și Mehedinți).
Formațiile de lucru vor rămâne în zonă până la finalizarea acțiunii , care va dura cel puțin trei zile.

Compartiment Comunicare și Relaţii cu Presa

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.