Bani pentru tinerii din satele Romaniei

15

fermiertanarEurodeputatul Viorica Dăncilă salută alocarea de 500 de milioane de euro României pentru tinerii care se confruntă cu problema șomajului.

“Formarea profesională a tinerilor este o prioritate în întreaga Europă. În calitate de membri ai S&D suntem dispuși să susținem alocarea continuă de fonduri pentru investiții serioase în viitorul tinerilor. Cei 500 de milioane de euro pe care Uniunea Europeană îi pune la dispoziția României vor ajuta la scăderea ratei șomajului în rândul tinerilor care au încă dificultăți în a-ți găsi drumul pe care să o apuce în viață”, a declarat Viorica Dăncilă.

Uniunea Europeană pune la dispoziția României 500 de milioane de euro care pot fi folosiți pentru pregătirea profesională a tinerilor cu vârste între 16 și 25 de ani.

“Avem nevoie de mai mulți bani pentru prevenirea creșterii necontrolate a ratei șomajului în rândul tinerilor. Garanția Europeană pentru Tineri, programul european propus de PES social — democrații europeni este încă subfinanțată. Consider că avem nevoie de bani mai mulți europeni care să alimenteze programele naționale de pregătire sau reconversie profesională pentru tineri”, a mai spus Viorica Dăncilă

Citește și

Cmentariile sunt închise