BANI PENTRU REABILITAREA DRUMURILOR DIN MOLDOVA

Semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Axa rutieră strategică 1 Iași – Suceava”, care prevede reabilitarea a aproximativ 170 de kilometri de drumuri județene din cele două județe, este un semnal pentru Moldova și UE și va conduce la dezvoltarea regiunii și competitivitate, a declarat luni, la Iași, ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb.

„Astăzi am ocazia să dăm un semnal pentru Moldova și pentru UE. Acest contract de finanțare va conduce la competitivitate, la dezvoltarea regiunii, la o șansă de a avea o viață mai bună pentru fiecare. (…) În comunitățile în care noi trăim, în care noi muncim, lucrând în echipă putem dezvolta România”, a declarat Rovana Plumb, cu prilejul semnării contractului.

Pentru cel mai vast obiectiv de investiție rutieră al Consiliului Județean Iași, finanțat din fonduri nerambursabile, se vor aloca aproape 73 milioane de euro, din care 58 milioane de euro provin din fonduri europene și alte aproximativ 9 milioane de euro de la bugetul de stat. Suma pe care trebuie să o asigure solicitanții este de 6 milioane de euro, reprezentând 2% din valoarea cheltuielilor eligibile și neeligibile.

Proiectul, implementat în parteneriat cu județul Suceava, prevede reabilitarea a aproape 170 kilometri de drumuri de pe teritoriul celor două județe, din care 92 kilometri în județul Iași.

„Am fost un pionier în ceea ce privește acest proiect, care a fost depus în luna noiembrie. Au fost probleme privind intabulările. Acest drum este unul dintre cele mai mari drumuri din țară. Va deservi 160.000 de locuitori din județele Iași și Suceava”, a declarat Maricel Popa, președintele CJ Iași.

- Publicitate -

„Regiunea noastră e foarte activă. Avem depuse 750 de proiecte. Proiectele contractate sau în curs de contractare reprezintă peste 550 milioane de euro. Important nu e programul, ci ceea ce facem cu banii obținuți pe fondurile europene. Avem oportunități, avem și nevoi. Trebuie să facem echipe comune cu beneficiarii noștri”, a declarat Vasile Asandei, directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est.

După finalizarea investiției, 22 de comune și orașe din județele Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T). Comunele ieșene care vor beneficia de noul proiect sunt: Rediu, Movileni, Gropnița, Coarnele Caprei, Cotnari, Focuri, Belcești, Ceplenița, Scobinți, Lespezi, Sirețel. În județul Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipotești, Bosanci, Udești, Stroiești, Dărmănești, Todirești, Moara și Șcheia, orașele Dolhasca și Liteni și municipiul Suceava.

Proiectul ‘Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 1 Iași-Suceava’ a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 6 — Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 — Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole