Bani din PNRR pentru fermieri, cadoul de Paște anunțat de Chesnoiu!

S-a discutat mult despre faptul că în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României nu a fost prevăzut niciun eurocent pentru agricultură, astfel încât fermierii români s-au simțit neglijați de către cei ce conduc frâiele țării.

Iată, însă, că lucrurile sunt pe cale să se schimbe, cel puțin în parte, în această privință. Aflat vineri într-o vizită de lucru în județul Gorj, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, le-a adus fermierilor o veste bună legată de finanțarea agriculturii și a instriei alimentare PNRR.

„Un subiect extrem de important astăzi a vizat investițiile în producția de energie electrică atât la fermieri, cât și la UAT-uri. Noi, la nivelul Ministerului Agriculturii, ținând cont de faptul că prin PNRR n-avem alocați niciun eurocent – că așa au gândit cei care au negociat PNRR-ul că merită agricultura țării și țăranul român -, ne orientăm permanent spre a atrage noi fonduri din alte sectoare și din alte linii de finanțare către agricultură, către fermieri și industria alimentară. Avem în fondul de modernizare la dispoziția României 16 miliarde de euro, din care sper ca o sumă consistentă să fie direcționată către agricultură și industria alimentară. Avem zeci de mii de metri pătrați de acoperișuri în ferme pe care putem monta panouri fotovoltaice, asigurându-ne independența energetică a fermelor și a oeratorilor din industria alimentară. Este un proiect la care lucrăm împreună cu Ministerul Energiei, avem întreaga susținere necesară și sper ca până în Paște să adoptăm ordonanța de urgență care să facă posibilă implementarea lui cât mai rapid posibil”, a declarant Adrian Chesnoiu într-o confeință de presă organizată la Târgu Jiu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. De 20ani produc legume și am încercat să fac un proiect pentru construirea uni solar pe o suprafață de 1ha si toate ușile mi-au fost ānchise cine mā poate ajuta să optin fonduri europene nerambursabile să construiesc acel solar vā mulțumesc frumos și multă sănătate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole