Bancă de seminţe, în judeţul Arad

13

seminteddRomânia are începând de astăzi o nouă bancă de seminţe în cadrul căreia vor fi realizate cercetări genetice pe diverse tipuri de plante.  Colecţia de soiuri şi laboratoarele amenajate sunt rezultatul unui proiect transfrontalier derulat de Universitatea „Vasile Goldiş” din Arad şi o unitate de învăţământ superior din Budapesta. Valoarea totală a investiţiei a fost de 1,6 milioane de euro din care mai bine de 950 de mii de euro sunt fonduri nerambursabile. 

Banca de seminţe va funcţiona în comuna Macea din judeţul Arad. În cadrul noii bănci de seminţe au fost amenajate şi câteva spaţii destinate vizitatorilor. Spre exemplu, într-una dintre încăperi se găsesc mai bine de 1000 de feluri de seminţe, majoritatea recoltate de la plante care au crescut în parcul de la Macea.

„Această investiţie sperăm să atragă mai mulţi vizitatori în primul rând, şi în al doilea rând, să conservăm în această colecţie de seminţe, seminţe de la specii rare, periclitate sau seminţe de la soiuri locale de la diferite specii de plante”, spune dr. ing. Ioan Don, directorul Grădinii Botanice Macea.

„Suntem în faza în care finalizăm acest proiect punând la dispoziţia tinerilor şi studenţilor, publicului larg, laboratoarele de seminţe care sunt amenajate conform proiectului”, spune Aurel Ardelean din cadrul Universitîţii de Vest „Vasile Goldiş” Arad. (Sursa: digi24.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise