Baciu:Nu vă așteptați să dea drumul noului PNDR în martie

15

pndr_baciu2Deși reprezentanții Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale au anunțat că primele două măsuri ale viitorului Progran Național de Dezvoltare Rurală vor fi deschise în luna martie, unii fermieri sunt nemulțumiți de viitorul PNDR și sunt convinși că acesta va intra în vigoare abia în vară.

Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, a afirmat la AGRO TV, în emisiunea Jurnalul de agricultură, că, până în acest moment nu a fost elaborat un ghid al solicitantului de fonduri europene, necesar implementării unui asemenea progam   și că multe dintre măsurile din proiectul de PNDR sunt greșite și că implementarea lor ar aduce doar probleme.

Baciu a povestit cum în Italia, o țară cu experiență în acest sector, au fost propuse 18 programe de acest fel, iar în România doar unul și acela cu multe lipsuri. În opnia sa ar fi trebuit să fie un PNDR pentru Maramureș și un altul pentru Dobrogea, astfel încât să fie luate în considerație elementele specific fiecărei regiuni., pentru a obține profit.

 

Citește și
1 Comentariu
  1. Sebastian spune

    Sunt de acord cu dl. Baciu.
    Se vede ca vorbeste din experienta.
    Trebuie programe facute in functie de specificul zonei.
    Decat OZN uri facute in birou, fara legatura cu realitatea, mai bine ceva gandit si care poate fi realizabil. Sa termine cu clauzele idioate gen fermier activ. Oricine munceste e activ.

Cmentariile sunt închise