26 octombrie 2021 - 04:58

Bacău: Crescători de animale lăsaţi fără subvenţia de calitate, pentru lapte

vaci_fermierDeputatul Miron Smarandache a adresat Guvernului o interpelare parlamentară, situația subvențiilor acordate, precum și majorarea acestora.

„O serie de crescători de animale din județul Bacău mi-au sesizat faptul că nu beneficiază efectiv de subvenția de calitate în valoare de 0,3 lei/ litru pentru laptele furnizat centrelor de colectare. În fapt, oamenii reclamă că primesc doar 0,8 lei/ litru de lapte, sumă în care este inclusă și subvenția de 0,3 lei/ litru acordată de stat. O altă doleanță a producătorilor de lapte este legată de costul analizelor de calitate, în valoare de 160 lei, considerat foarte ridicat pentru un om care crește două-trei vaci în gospodărie”, a subliniat parlamentarul băcăuan, în documentul trimis conducerii Ministerului Agriculturii.

Smarandache a mai afirmat că:

„Am inițiat acest demers la solicitarea crescătorilor de animale din Bacău, care sunt nemulțumiți și pentru faptul că prețul laptelui este negociat doar de către procesatori și marile lanțuri de hipermarketuri. De asemenea, consider că ministrul Agriculturii trebuie să consulte și fermierii care furnizează cea mai mare parte a laptelui comercializat pe piața autohtonă la stabilirea prețului acestuia”, a conchis deputatul.