Avertizare meteo: COD GALBEN de CANICULA

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de caniculă și disconfort termic. Temperaturile ridicate se vor manifesta până luni, 31 august, ora 20:00.

În acest interval, canicula se va resimți local în zonele de câmpie şi de podiş, unde disconfortul termic va fi accentuat. Potrivit meteorologilor, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 unităţi. Temperaturile maxime vor varia între 33 și 36 de grade Celsius şi circa 37 de grade în regiunile sudice.

Până la data de 31 august, conținutul de apă în sol va fi sub limită în zona de Est și Sud Est, local și în zona de Nord, Nord-Vest. În schimb, în Maramureș rezerva de umiditate în sol va fi satisfăcătoare. Cele mai scăzute temperaturi se vor înregistra în Estul Transilvanei, de circa 22 grade ziua și 12 grade noaptea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole