Avertisment de la conducerea APIA! Ce fermieri riscă să rămână fără subvenții în 2024

Campania de depunere a cererilor unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2024 se derulează, în prezent, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și urmează să se încheie la data de 7 iunie 2024. Astfel, fermierii care vor să beneficieze de subvențiile APIA anul acesta mai au la dispoziție aproximativ trei săptămâni pentru a se asigura că nu vor rata această șansă.

Reprezentanții APIA îi îndeamnă pe fermieri să depună cererile cât mai repede, întrucât anul acesta nu va mai exista o perioadă de depunere a cererilor cu penalități. Astfel, fermierii care nu depun până în data de 7 iunie vor fi excluși de la plată.

În unele județe, abia jumătate dintre fermierii înscriși anul trecut s-au înscris și anul acesta, până la momentul actual.

”Dorim să informăm fermierii asupra faptului că până pe 7 iunie sunt aproximativ 3 săptămâni și suntem doar la nivelul de aproximativ jumătate din numărul de potențiali beneficiari la care evident ne raportăm, beneficiari care au depus cereri în Campania 2023, respectiv aproximativ 22.000 de fermieri. 

Dorim să informăm în sensul de a mobiliza fermierii ca până la data de 7 iunie, toți care pot fi eligibili pentru depunerea cererii să se prezinte la APIA, la primării pentru eliberare adeverințelor în registrul agricol. Așa cum știm, acea adeverință este documentul primordial de eligibilitate pentru ca fermierii să poată depună cererea. 

Dat fiind faptul că am avut această derogare a termenului, nu mai avem acea perioadă de depunere cu penalități, deci la 7 iunie stop joc, cine nu reușește să depună până în data de 7 iunie este cumva exclus din dreptul de a mai depune cerere pentru anul 2024”, a precizat Ovidiu Săvâșcă, director APIA Mureș, într-un interviu acordat publicației locale Zi de Zi.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole