Avem TVA de 9%. Ce facem cu el? Inovarea si retehnologizarea – trend sau necesitate? Condiţia fermierului român în UE: Rol principal sau figuraţie?

12

MEAT-MILK-GENERIC1Cât de pregătiţi suntem să trecem de la teorie la practică? Cum pot fi implementate cu efect politicile de sprijin care să vină în sprijinul fermierilor români şi procesatorilor din carne şi lapte? Cum putem valorifica performant gura de oxigen datorată scăderii TVA la alimente? Cum vom putea să nu ratăm această şansă economică extraordinară?

Acestea sunt temele importante de dezbatere ale celei de-a patra ediţie a EXPO Conferinţei Internaţionale MEAT&MILK, ce se va desfăşura în zilele de 3 şi 4 iunie, la Hotel Alpin, în Poiana Braşov, sub genericul”Politici de sprijin, Retehnologizare, Performanţă – priorităţi pentru ieşirea din impas”.

În cifre concrete, Meat Milk 2015 înseamnă: peste 340 de participanţi, peste 160 de  reprezentanţi ai firmelor private, peste 20 de firme care vor participa cu standuri expo B2B,  23 de prezentări de specialitate şi ultimele noutăţi din domeniu, toate acestea comasate doar în două zile!

La eveniment vor fi prezenţi fermieri, procesatori, furnizori de materii prime, tehnologii, servicii, reprezentanţi ai autorităţilor române, începând cu europarlamentarul Viorica Dăncilă, ministrul Daniel Constatin, Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC, reprezentanţi de marcă ai  Consiliului Concurenţei, ANSVSA, APIA, AFIR, preşedinţi ai principalelor asociaţii profesionale (ARC, APRIL, APCPR, AMRCR, AFISS, FCBR, PROAGRO.), dar şi alte asociații profesionale interne si internaţionale.

Invitatul special al Expo-Conferinţei Internaţionale Meat&Milk este Podmiljšak Matjaž,  de la Cooperative Union of Slovenia, membră Copa-Cogeca,  care va prezenta  modelul de success al Uniunii Cooperative din Slovenia.

În programul infoTRIP, din ziua de 3 iunie, este programată vizitarea Fabricii de Nutreţuri Combinate a Complexului EUROPIG SA din cadrul Grupului Sergiana. Situat în comuna Şercaia, Complexul ocupă o suprafata de 22 de hectare, însumând 32 de hale, cu o capacitate totală de peste 50.000 de capete/an.  

Abatorul din cadrul complexului Europig, care aparţine Grupului Sergiana a fost pus în funcţiune în 2005 şi înglobează investiţii de peste 3,5 milioane de Euro, fiind construit şi dotat conform normelor UE. Consecinţa directă a acestor investiţii este licenţa de export obţinută de Europig.

Sectiunea infoTRIP din 4 iunie oferă oportunitatea vizitei de documentare la ferma HONIGBERG LACTATE SRL. Amplasată în comuna Harman, judeţul Braşov, ferma se află în stadiul de amenajare, urmând a fi utilată cu echipamente furnizate de GEA Farm Technologies, inclusiv o sală de muls tip Brăduleţ, 2 X 6. Participanţii pot vedea direct de la sursă, modul de implementare a unui proiect start-up. Mai multe detalii, pe www.meat-milk.ro

Citește și

Cmentariile sunt închise