Avans pentru plăţile directe PAC

15

banifffsPropunerea Comisiei de a permite statelor membre să plătească în avans până la 50% din plăţile directe fermierilor pentru 2013 a primit sprijin unanim din partea statele membre, ieri, în cadrul Comitetului de Gestionare a Plăţilor Directe. Acest procent poate fi crescut până la 80% pentru bovine.

Prezentul regulament va ajuta fermierii să minimalizeze dificultăţile financiare cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile, în special iarna grea şi precipitaţiile severe din anumite regiuni la începutul anului.

Ca şi în anii precedenţi, aceste plăţi în avans pot fi acordate din 16 octombrie 2013, în loc de 1 decembrie, cu condiţia că statele membre să fi verificat cererile în modul obişnuit.

“Experienţa trecutului ne arată că acest lucru poate fi un impuls major pentru situaţia fluxului de numerar a unui fermier, care este necesară în anumite regiuni, după condiţii meteo dificile de la începutul acestui an”, a declarat Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloș. (Sursa: gazetadeagricultură.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise