Avans APIA: încă 70.000 de fermieri intră la plată ASTĂZI

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat în forță campania de plată în avans în cadrul schemelor de plăți directe și al măsurilor de dezvoltare rurală legate de suprafață și de animale pentru cererile de plată depuse în Campania 2021.

Potrivit APIA, încă din prima zi au fost autorizați la plată un număr de 39.623 de fermieri, cu o sumă totală de aproape 161 de milioane de euro. Aceste cifre reprezintă recorduri ale APIA pentru ziua de debut a campaniei de plată în avans, iar instituția dorește să continue în aceeași notă și în următoarele zile.

Potrivit directorului general APIA, Adrian Pintea, funcționarii din cadrul instituției au pregătit deja ordinele de plată pentru încă 70.000 de mii de fermieri care intră astăzi la plată.

”Din cei peste 800.000 de fermieri pe care îi are APIA la plată și câți au rămas eligibili, eu îmi doresc cât mai mulți să primească acești bani. De la închiderea centralizatorului de astăzi și până la ora la care am intrat în direct (ora 17:00 n.r.), avem încă 70.000 de fermieri care sunt deja pregătiți să fie transferați în contabilitate”, declarat Adrian Pintea în cardul unei emisiuni online la Agrointeligența.

Având în vedere ritmul accelerat al plăților, este posibil ca APIA să încheie plățile în avans înainte de termenul stabilit.

”Ar fi foarte bine dacă am reuși să terminăm în două săptămâni, dar categoric acest lucru nu se poate, pentru că pot apărea tot felul de erori sau dosare cu o complexitate mai mare. Noi începem în 18 octombrie și finalizăm în 30 noiembrie, dar nu este obligatoriu ca această autorizare să se întindă până atunci. Dacă totul decurge normal, se poate încheia chiar și în trei săptămâni”, a mai spus directorul Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole