Autorităţile recomandă britanicilor să manânce… bursuci

Dezvoltarea necontrolată a bursucilor a determinat Guvernul britanic să autorizeze, pentru prima dată din 1922, vânătoarea acestor animale şi, mai mult, propune folosirea cărnii acestora în produsele alimentare. Invazia de bursuci din Marea Britanie prezintă deja un mare motiv de îngrijorare, pentru că aceştia răspândesc boli infecţioase în rândul animalelor domestice (specialiştii au demonstrat că bursucii sunt vinovaţi de transmiterea tuberculozei la vite), de aceea Guvernul a emis o licenţă specială pentru ca aceştia să poată fi vânaţi.

Mai mult, pentru o utilizare raţională a resurselor, carnea acestora ar trebui folosită la fabricarea produselor alimentare.

În sprijinul acestei idei s-a pronunţat şi realizatoarea TV de emisiuni gastronomice Clarissa Dickson Wright, care a arătat că, înainte de a deveni specie protejată în Marea Britanie, bursucii erau mancaţi în mod frecvent.

Dintr-un bursuc adult, se poate pregăti în mod corespunzător o cină pentru o familie. Bucătarii renumiţi din Marea Britanie inventează noi reţete pentru carnea de bursuc.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult