Autoritățile au hotărât din ce dată se reduce TVA la pâine

15

paine17iulie

Guvernul va efectua la sfârşitul lunii iulie prima rectificare bugetară din acest an, prin care se speră că vor fi asigurate fonduri care să facă posibilă reducerea TVA la pâine. Potrivit premierului Ponta, măsura ar putea fi însă aplicată, probabil, doar din luna septembrie,. potrivit premierului Victor Ponta.

Premierul a precizat însă că reducerea TVA la pâine, anunţată iniţial pentru luna iulie, nu va putea fi aplicată nici de la 1 august, deoarece rectificarea bugetului este prevăzută să fie efectuată la 30 iulie, ci „probabil 1 septembrie, dacă totul este foarte bine„.

„Eu sunt optimist că una din promisiunile importante ale USL, cea referitoare la scăderea TVA pe tot lanţul la pâine, sunt optimist – vedeţi cum spun, ca să nu se supere ministrul de Finanţe şi ministrul Bugetului – că la rectificarea care va avea loc în această lună vom putea să ne ţinem de cuvânt”, a spus Ponta la Antena 3.

Premierul a explicat totodată că este necesar să existe şi o opinie favorabilă din partea FMI. În luna mai, Victor Ponta a declarat că pentru proiectul de reducere a TVA la pâine vor trebui să fie alocate 250 milioane lei, Fondul Monetar Internaţional transmiţând Guvernului să aloce aceşti bani din altă parte şi să nu meargă doar pe ideea că îi va recupera din evaziunea fiscală.

Un document al Ministerului Finanţelor redactat în primăvara acestui an arăta că reducerea TVA la pâine ar genera un impact bugetar negativ semnificativ şi, deşi „cel puţin teoretic” poate crea premise de diminuare a evaziunii în următorii ani. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Cmentariile sunt închise