Australia: KFC, condamnat sa plateasca despagubiri de peste 6 mil dolari unei adolescente care a ramas grav handicapata dupa ce a mancat un sandwich cu pui

Justitia australiana a condamnat lantul de restaurante fast-food Kentucky Fried Chicken (KFC) sa plateasca despagubiri de 6,29 milioane de dolari unei adolescente, care a ramas cu un handicap sever dupa ce a mancat la un restaurant al grupului din Sydney, scrie AFP.
Curtea suprema a statului australian Noua Galie de Sud a condamnat KFC sa plateasca 8 milioane de dolari australieni pentru Monika Samaan, care s-a infestat cu salmonela dupa ce a mancat un sandwich cu pui, in octombrie 2005.


In varsta de sapte ani la acea vreme, Monika Samaan a facut encefalopatie si a ramas cu handicapuri severe cognitive, locomotorii si de vorbire.
Familia victimei s-a declarat usurata ca aceasta lupta s-a incheiat, a spus avocatul George Vlahakis.
„Familia si-a epuizat practic toate mijloacele financiare pentru a face fata acestor grave handicapuri, mentale si fizice, ale lui Monika”, a spus el. „Compensarea decisa este necesara. KFC s-a aratat pana in prezent hotarat sa nu-i dea nici un cent lui Monika”, a adaugat acesta.
KFC a precizat ca va face apel, dar nu a depus inca recurs.
In timpul procesului, judecatorul Stephen Rothman a afirmat ca bucatile de pui din sandwich au fost contaminate din cauza „neglijentei” unuia sau a mai multor angajati ai KFC, care nu au respectat regulile de preparare.

Citește și

Comentariile sunt închise