Aurel Maxim: În România se cultivă ilegal soia modificată genetic

55

 

Capturemaxim19martie

Tema emisiunii “Agricultura la raport” de ieri, 19 martie, a fost “organismele modificate genetic” (OMG). Bilogii Elena Rakosy și Aurel Maxim au discutat despre OMG, încercând să explice care sunt argumentele pro și contra acestora.

 

În timpul emisiunii, conf.univ. Aurel Maxim a afirmat că, deși în România a fost interzisă în 2007 cultivarea de soia modificată genetic, există persoane care nu respectă legea. “Se cultivă ilegal soia modificată genetic. Am primit semnale din țară că unii agricultori nu au renunțat încă la culturi”, a precizat Maxim.

Acesta consideră că unul dintre principalele motive pentru care oamenii sunt tentați de OMG este cel al productivității. “Culturile modificate genetic sunt specifice agriculturii industrializate apărute la jumătatea secolului XX, unde sunt utilizate masiv chimicale. S-a dovedit însă că pe termen lung aceste sisteme de agricultură, extrem de artificializate, prezintă o serie de dezavantaje. Astfel, în acest moment circa 38% din terenurile agricole ale Terrei sunt depreciate din cauza agriculturii industriale. În aceste condiţii, unii fermieri continuă să susţină cultivarea pe scară largă a plantelor modificate genetic”, a mai declarat Maxim, unul dintre cei mai aprigi opozanţi ai politicilor OMG, în emisiune.

 

 

Citește și

Cmentariile sunt închise