20 august 2022 - 03:38

ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE, PRIORITATE PENTRU UN PESCUIT SUSTENABIL, INOVATOR SI COMPETITIV

La ce-a de-a VII-a reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM), organizat de către Direcția Generală Pescuit – Autoritate de Management pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (DGP-AMPOPAM), au participat Daniel Dumitru BOTĂNOIU, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Stelios Mitolidis, șef de unitate la DG MARE, Nicolae DIMULESCU, președintele Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, Ciceronis CUMPĂNĂȘOIU, director general al DGP AMPOPAM, reprezentanții DGP-AMPOPAM, precum și membri ai Comitetului de Monitorizare.

În cadrul reuniunii au fost prezentate documente precum Raportul anual de implementare aferent anului 2018, Planul strategic național multianual privind acvacultura 2014-2020 și Stadiul implementării POPAM la data de 10.05.2019.

În cadrul intervenției sale, secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu, care deține responsabilitatea directă a sectorului, i-a asigurat pe cei prezenți de sprijinul său în funcționarea programului și în atragerea de fonduri europene în domeniul pescuitului. Totodată, secretarul de stat a menționat importanța comunicării și a implicării specialiștilor din sectorul de pescuit și acvacultură în procesul de conturare a politicilor din domeniu. Cu acest prilej, Daniel Dumitru Botănoiu a reiterat necesitatea intensificării eforturilor în asigurarea atingerii indicatorilor stabiliți, în special pe Prioritatea Uniunii 1 – promovarea pescuitului sustenabil din punct de vedere a mediului, din punct de vedere al utilizării resurselor, inovator, competitiv și bazat pe cunoaștere.

Ciceronis CUMPĂNĂȘOIU, Directorul General al DGP-AM POPAM, a menționat că împreună cu echipa pe care o coordonează a reușit, prin eforturi susținute, evitarea dezangajărilor în anul 2018 și că printr-o monitorizare permanentă se va reuși evitarea dezangajărilor și în anul curent. Totodată, a adus în discuție operaționalizarea Rețelei Naționale Pescărești și a rolului acesteia în eficientizarea activității FLAG-urilor.

La rândul său, Stelios Mitolidis, șef de unitate la DG MARE, a ținut să felicite conducerea MADR pentru eforturile depuse în vederea implementării POPAM și a atragerii de fonduri europene în domeniul pescuitului și afacerilor maritime, menționând în special rezultatele obținute de către DGP AM POPAM în cadrul măsurii II.2 Investiții productive în acvacultură.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole