Atenționare ANM: Ploi și ninsori abundente – vine gerul Bobotezei?!

La timp de Bobotează, un val de aer polar intră la noi în țară. După o perioadă cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal, joi, 6 ianuarie, un val de aer rece intră în țară prin nord-vest.

Avertizare ANM pentru ploi și ninsori însemnate cantitativ, joi, 6 ianuarie, în vestul, nordul și centrul țării. Avertizare de inundații pentru județele Maramureș, Satu Mare, și Bistrița-Năsăud.

Regiunile cele mai afectate vor fi Crișana, Maramureș, Bucovina și Transilvania, precum și local Banat și nordul Moldovei, unde, în special în prima parte a zilei de joi, va ploua și va ninge abundent.

În Crișana și Maramureș, precipitațiile vor atinge între 10-50 l/mp, iar în restul regiunile menționate cantitatea de apă acumulată va fi între 2-10 l/mp.

În special în Maramureș și în Bucovina precipitațiile abundente vor fi sub formă de ninsori.

Astfel, va exista pericol de inundații în județele Maramureș, Satu Mare, precum și Bistrița-Năsăud.

În același timp, vântul va avea intensificări puternice la rafală, ajungând la 40-50km/h și local, la munte, până la 65km/h.

Tendința meteo

Sâmbătă, 8 ianuarie, sunt așteptate ninsori abundente în sud-vestul, vestul și nord-vestul țării. Oltenia, Muntenia și sudul Moldovei vor avea și ele parte de ninsori în prima parte a zilei, însă se vor transforma în ploi pe parcursul zilei. Carpații Meridionali și Occidentali vor avea și ei parte de zăpadă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole