Atentie! Planta de apartament te barfeste

53

Cercetatorii de la Bristol University au organizat mai multe experiemente care demonstreaza ca plantele comunica prin sunete. Microfoane puternice amplasate in apropierea unor plante de porumb au inregistrat sunete emise de radicinile plantelor. Plantele au fost suspendate in apa si cercetatorii au descoperit ca daca se emite aelasi sunet din boxe, vegetatia va creste in directia sunetelor.

Un alt studiu facut la Universitatea Exeter a demonstrat ca salatele emit un gaz volatil pe post de avertisment impotriva omizilor. Dar cercetatorii de la Bristol spun ca au demonstrat pentru prima oara ca plantele comunica prin sunete, care nu pot fi auzite de urechea umana, scrie dailymail.co.uk.

Dr. Monica Gagliano de la Universitatea din Austalia de Vest a declarat, in prima acestor experimente, ca oamenii ar trebui sa-si schimbe parere fata de plante.

Nu sunt doarobiecte, ci fiinte vii in adevaratul sens al cuvantului“, spune Gagliano.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult