Atenție: Până pe 31 ianuarie se pot depune cererile de plată pentru rambursarea diferenței de acciză, la motorină

13

motorinahhh

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură le-a reamintit beneficiarilor care au depus cereri pentru acord prealabil pentru anul 2013 ca, că până la 31 ianuarie 2014 inclusiv, se depun cererile de plată şi documentele însoţitoare pentru rambursarea diferenţei de acciza pentru motorină utilizată în agricultură în trimestrul IV / 2013.

Ajutorul de stat se acorda sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorină utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2013 depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv, precum şi de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/2013, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru trimestrul IV -2013, a fost aprobat acordul de finanţare pentru 588 de fermieri arădeni şi se iau în calcul facturile de achiziţie emise după data de 10 octombrie 2013 până la 31 decembrie 2013.Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2013, de 1,399 lei / litru de motorină.

Beneficiarii care, prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit nu mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani. Totodată, sumele reprezentând ajutor necuvenit se recuperează de la beneficiarii ajutorului de stat. (Sursa: gazetadeagricultura.info)

Citește și

Cmentariile sunt închise