ATENŢIE! Cele mai periculoase alimente pe timp de vară

Puteti opta pentu un meniu compus din fructe de mareMedicii ucraineni recomandă ca, pe timp de vară, în special, în perioade de caniculă, să consumăm numai mâncare proaspăt preparată, deoarece, la o temperatură de 36-38 grade Celsius, bacteriile şi microorganismele se dezvoltă extrem de rapid.

 

Prin urmare, specialiştii susţin că trebuie să evităm să cumpărăm produse lactate şi din carne din magazine care nu sunt echipate cu frigidere. Produsele expuse razelor solare, chiar şi numai câteva ore, pot cauza grave tulburări intestinale.

De asemenea, nu este recomandat să cumpărăm salatele care conţin maioneză, întrucat perioada de valabilitate a unui astfel de produs este foarte mică şi, în plus, produsele care se regăsesc în salată, cu cât sunt mai mic feliate, cu atât se deteriorează mai repede.

Medicii ne recomandă să nu cumpărăm nici pui la rotisor de la tarabe, deoarece din cauza fluxului mare de clienţi, adesea, produsele din carne sunt prăjite doar pe jumătate, iar lipsa de tratament termic poate provoca toxiinfecţii alimentare foarte grave. La o căldură de 30 de grade, puii la rotisor se strică în 1,5 ore.

Un pericol mare pe timp de caniculă îl mai reprezintă peştele şi fructele de mare, chiar şi congelate: acestea se pot deteriora în timpul procesului de decongelare.

Ouăle, de asemenea, pot provoca infecţii intestinale. Deşi este cunoscut faptul că, în orice perioadă a anului, înainte de a fi consumate, ouăle trebuie spălate cu apă caldă şi tratate cu substanţă dezinfectantă, nu putem fi siguri că la această regulă aderă şi bucătăriile restaurantelor şi magazinele. Prin urmare, vara, ar trebui să renunţăm la mâncăruri care conţin ouă crude.

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult