17 octombrie 2021 - 08:52

ATENŢIE! Au fost validate primele unități de abatorizare pentru bovine din România ce pot exporta carne de vită în Turcia

vaciturciaPotrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, România a fost inclusă pe lista Statelor Membre care pot exporta carne de vită în Turcia.

În urma negocierilor purtate de ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, cu omologul său turc, Faruk Çelik, precum și a diligențelor întreprinse de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pe lângă instituția similară din Turcia, la începutul lunii mai 2016 s-a decis asupra redeschiderii comerțului cu bovine și carne de vită.

Astfel, în urma unei misiuni de audit desfășurată în perioada 3-7 octombrie 2016 de către specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii, Alimentației și Creșterii Animalelor din Republica Turcia, au fost validate primele unități de abatorizare pentru bovine ce pot exporta carne de vită.

Modelul de certificat sanitar veterinar pentru carnea proaspătă, refrigerată, congelată (carcasă) de bovine domestice necesar derulării exportului, aprobat de către Serviciile Veterinare din Republica Turcia, este postat pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, www.ansvsa.ro .