Atenţie apicultori! Se fac dezinsecţii. Află în ce zone şi când!

dezinsectiePrimăria Municipiului Reșița informează cetățenii asupra programării celei de-a două etape de combatere a țânțarilor pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Zika, a muștelor și a căpușelor, în 28 și 29 iulie 2016, prin aplicarea de tratamente aeriene, concomitent cu tratamentele aplicate de la sol.

Dezinsecția cu mijloace aeriene se va desfășura după cum urmează:
În data de 28.07.2016, între orele 18:30—21:00
În data de 29.07.2016, între orele 06:30—09:00
Dezinsecția cu mijloace terestre se va desfășura după cum urmează:
În data de 28.07.2016, începând cu orele 21:00
În data de 29.07.2016, începând cu orele 06:30.
Acțiunea de dezinsecție va cuprinde:
I. Tratamente de la sol
— Se vor efectua pe toate suprafețele verzi ale municipiului, maluri de râu, liziera pădurii, principalele artere de circulație, cât și în cartierele și localitățile aparținătoare municipiului.
II. Dezinsecție aeriană.
Apariția acestor vectori este cauzată de schimbările climatice din ultima perioadă, semnalate la nivel global, și, împlicit, la nivelul municipiului Reșița (nivelul ridicat al precipitațiilor și temperaturile ridicate care au determinat condiții favorabile de înmulțire a muștelor, a țânțarilor și a altor insecte dăunătoare).
Substanțele, folosite în procesul de combatere a dăunătorilor, sunt avizate de Ministerul Sănătății și nu pun în pericol populația și animalele.
Rugăm apicultorii să ia măsurile specifice de prevenire a intoxicațiilor la albine, în intervalul de desfășurare al tratamentelor.
 
În cazul în care condițiile meteorologice vor fi nefavorabile, lucrările de dezinsecție vor fi reprogramate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole