ATAC la ministrul Oros – ”Acest domn trebuie să plece din fruntea Ministerului”

Atacurile la adresa ministrului agriculturii, Adrian Oros, se întețesc în ultima vreme. Din ce în ce mai mulți fermieri își exprimă dezamăgirea față de conducerea MADR, mai ales în contextul în care nu și-au primit despăgubirile promise pentru culturile de primăvară afectate de secetă, iar acum pare în pericol și proiectul privind reabilitarea infrastructurii de irigații.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, realizatorul Ovidiu Ghinea a stat de vorbă cu Adrian Rădulescu și Cornel Stroescu, fermieri care au făcut o serie de afirmații dure la adresa lui Adrian Oros, cerându-i demisia.

”Vedem ce se întâmplă, cred că este cea mai slabă conducere MADR după ’90. (…) Eu nu mai pot să concep cum acest domn mai poate să dețină o astfel de funcție. Destinul agriculturii unei țări cu o suprafață însemnată. (…) Există o majoritate în Parlament, există un Guvern. Aceste partide care sunt acum în coaliția de guvernare chiar nu au găsit un om în fruntea Ministerului Agriculturii, care să facă ceva acolo, care să aibă habar de agricultură? (…) Sperăm că ne va auzi cineva și va înțelege că acest domn trebuie să plece din fruntea Ministerului. Mai dezamăgit, ca fermier, n-am fost niciodată”, a spus fermierul Cornel Stroescu în direct la AGRO TV.

Fermierii nu par să mai aibă încredere că proiectul privind reabilitarea infrastructurii de irigații va mai prinde contur, în contextul în care și ministrul fondurilor europene, Cristian Ghinea a afirmat în urmă cu câteva zile că acest proiect a fost scos din PNRR.

”Eu m-am văzut o singură dată cu ministrul agriculturii, nu că m-a primit, ci m-am dus eu peste dânsul. Avea o întâlnire cu agricultorii, doar cei care nu-l criticau. El nu cunoaște ABC-ul agriculturii, este zero tăiat în patru. N-are nici măcar vocabular de agricultor, noțiuni minime. (…) Ați văzut ce s-a întâmplat cu PNRR – suntem morți. În ceea ce privește agricultura, nu avem niciun proiect aprobat. (…) Nici la politică nu se pricepe (ministrul agriculturii – n.r.); măcar aș zice că e băiat deștept, dar nu se pricepe la agricultură; dar nu știe nimic, zero. Era vicepreședintele Comisiei de Agricultură. Eu am participat la multe ședințe, dar n-a scos o vorbă niciodată, n-a avut vreo părere”, a precizat președintele Asociației Fermierilor Români, Adrian Rădulescu.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole