Asociaţia Administratorilor de Pieţe susţine propunerea legislativă a deputaţilor liberali

21

piata_legumeAsociatia Administratorilor de Piețe din România, prin președintele acesteia, Birț Teodor Ioan, a anunţat printr-un comunicat de presă că susține propunerea legislativă inițiată de deputații Nini Săpunaru și Tinel Gheorghe cu privire la închiderea hipermagazinelor duminica și în zilele de sărbători legale.

Asociatia Administratorilor de Piete din România anunţă că sprijină producătorii agricoli și prin acțiunile sale promovează prezența produselor agricole tradiționale în piețele agroalimentare din țară, în principal prin asigurarea de spații de vânzare pentru producătorii agricoli mici și mijlocii.

“Piețele agroalimentare administrate de membrii asociației dispun de suficiente locuri pentru a asigura desfacerea în cele mai bune condiții a produselor de calitate obținute de producătorii agricoli putându-se astfel suplinii închiderea hipermagazinelor duminica și în zilele de sărbători legale.

Considerăm că această măsură ar putea duce la înființarea de piețe mobile în zilele de duminică și în zilele de sărbători legale.Prin această măsură vor fi avantajate magazinele de proximitate și micii comercianți, aceștia colaborând foarte bine cu producătorii agricoli.

Într-adevăr, un efect pozitiv al acestei inițiative legislative va fi, cu siguranță, încurajarea producției agricole lucru la care va contribui, dar care totodată va și determină, stoparea exodului tinerilor agricultori în alte țări. Este de notorietate că producția agricolă și suprafețele agricole lucrate sunt în scădere datorită faptului că statul român nu protejează interesele tinerilor fermieri. Închiderea hipermagazinelor duminica și în zilele de sărbători legale este o astfel de măsură ce se impune a fi luată, astfel încât populația tânără din mediul rural, specializată în muncile agricole, să nu mai fie nevoită să culeagă căpșuni în alte țări.

Germania, Spania, Austria, Ungaria etc. Care au limitat programul de funcționare al supermarketurilor si hipermarketurilor în weekend, si asa cum populația acestor țări reușesc să facă cumpărăturile în celelalte zile, cu siguranță și românii o vor putea face, se arată în comunicatul de presă.

Citește și

Cmentariile sunt închise