Armata egipteană vrea 25 de tractoare brașovene pe lună

57

tractor_brasovCompania braşoveană Tractorul U 650 Braşov a încheiat un contract cu armata egipteană, aceasta din urmă solicitând ca până la finele anului să primească 25 de tractoare lunar, ne-a declarat Titus Șerban, directorul companiei Tractorul U 650 Brașov, care deține o fabrică de tractoare la Băicoi. Luna trecută, firma a livrat primele tractoare U 650 armatei egiptene, reprezentanții acestora considerând că mașinile agricole se ridică la calitatea solicitată.
Tractorul U 650 este compania care a preluat de la defuncta Tractorul UTB SA licența de fabricație de tractoare U 650 pentru Egipt. Anul trecut compania a avut un rulaj de 1,54 milioane de euro doar din piese de schimb. „Și anul acesta mizăm pe 1, 6 – 1,7 milioane de euro doar din piese de schimb”, ne-a declarat Șerban. TotușI, în urma semnării contractului, afacerile firmei brașovene vor crește simțitor. Compania va mai trebui să angajeze cel puțin 20 de mecanici pentru a face față contractului, a anunțat Șerban, ultimul manager al companiei Tractorul UTB SA, intrată în faliment în 2007. În prezent, compania are 52 de angajați.

Compania braşoveană este deţinută de omul de afaceri egiptean Atef el Said el Kalaini, fost partener al uzinei Tractorul SA în Egipt. Firma a cumpărat licenţa de fabricaţie pentru tractorul U 650 al fostei uzine braşovene Tractorul SA şi a demarat fabricaţia acestora în baza unui contract de prestări servicii cu societatea Roman SA, după care s-a renunțat la acest contract. Licenţa de fabricaţie a fost cumpărată însă doar pentru Egipt, tractoarele neputând fi vândute în altă ţară. (Sursa: bizbrasov.ro)

Citește și

Cmentariile sunt închise