Ariile protejate administrate de Romsilva au atras din fonduri europene peste 100 de milioane de euro

padurissyy

Administraţiile parcurilor naturale şi naţionale administrate de Regia Naţionala a Pădurilor (RNP) – Romsilva au atras din fonduri europene peste 100 de milioane de euro în mai puţin de 10 ani, potrivit informaţiilor furnizate de directorul general al RNP, Adam Crăciunescu.

“Din 2004 şi până în prezent, adică de aproape 10 ani, administraţiile parcurilor naturale şi naţionale administrate de Romsilva au atras din fonduri europene peste 100 de milioane de euro. Romsilva a semnat în 2004 primele 16 contracte de administrare a parcurilor şi a ariilor protejate şi ulterior a preluat 22 din 28, câte există în România. Acestea sunt finanţate de regie şi totodată sunt susţinute în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene prin proiectele pe care le-au făcut în domeniu. În prezent, majoritatea administraţiilor parcurilor au centre de vizitare şi sedii, toate finanţate prin aceste proiecte. Practic, s-a creat o reţea bine conturată la nivelul biodiversităţii din România”, a declarat directorul general al RNP – Romsilva, Adam Crăciunescu.

În opinia sa, aceste centre nu aduc profit pentru că în România nu există, la fel ca în alte ţări din Europa, o cultură a finanţării acestora din partea populaţiei sau din partea unor fonduri de mediu.

Romsilva investeşte anual în jur de 2,5-3 milioane de euro pentru administrarea celor 22 de arii şi parcuri naturale din structura Romsilva, deşi necesarul ar fi de circa 5 milioane de euro anual. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult