Argeș: Zeci de gospodării inundate în mai multe localități și persoane evacuate dintr-un sat

32

inundatiissddZeci de gospodării din mai multe localități ale județului Argeș au fost inundate în urma precipitațiilor abundente din ultimele zile, iar în satul Păuleasca, comuna Micești, s-a dispus luni evacuarea unor localnici, din cauza revărsării unui pârâu.

Echipele ISU Argeș au participat, în cursul nopții de duminică spre luni, la evacuarea apei din 21 de case și șase anexe gospodărești, cele mai afectate fiind comunele Bradu, Mălureni și Băiculești, precum și municipiile Pitești, Curtea de Argeș și Câmpulung Muscel.

În comuna Mălureni, două drumuri județene au fost inundate în urma revărsării pârâului Păuleasca, iar două drumuri județene au fost afectate de revărsarea râului Vâlsan și a pârâului Toplița. De asemenea, un pod peste râul Vâlsa, aflat în satul Zîrnești, a fost avariat, circulația fiind întreruptă.

În Pitești a fost dispusă închiderea circulației pe varianta ocolitoare care face legătura între zona Podul Viilor și strada Depozitelor, porțiuni din șosea fiind acoperite de apele râului Argeș.

Vremea nefavorabilă a afectat trei linii electrice și peste o sută de posturi de transformare. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe localități, fiind afectați peste 7.000 de consumatori casnici. (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise