ARDEIUL, UN ALIMENT-MEDICAMENT

Ardeiul gras este delicios și de asemenea, sănătos! Folosit de sute de ani în mâncăruri și salate, atât datorită gustului unic, dar și datorită aportului de vitamine și alți nutrienți, ardeiul este o sursa excelentă de vitamina C și E.

Vitamina E este cunoscută pentru rolul important pe care îl are în mentinerea tinereții pielii și a parului. De aceea, dacă dorești să ai un păr sănătos și o piele mereu strălucitoare, este recomandat să consumați mai mult ardei gras. Vitamina C, care se găsește în ardei, întareste sistemul imunitar și mentine pielea tânară. Așadar, dacă doriți să vă sporiți imunitatea, cea mai mare cantitate de vitamina C este concentrată în ardeiul rosu.

Conținutul de sulf din ardeiul gras îl face sa aibă un rol protectiv în fata anumitor tipuri de cancer. Capsaicina, spre exemplu, care se găsește în acestă legumă, are numeroase beneficii asupra sănatății iar medicii ne sfătuiesc să-l consumăm cât mai des. Efectul anti-cancer al ardeiului gras este determinat de capacitatea bioactivă a capsaicinei fitochimice de a inhiba creșterea celulelor canceroase. Capsaicina provoacă de asemenea distrugerea structurii celulare deja deteriorate în corpul uman.

O singură ceașcă de ardei gras poate furniza mai mult decât necesarul zilnic de vitamina A și C. Prin urmare, chiar dacă vei consuma o ceașcă de ardei gras, aceasta nu contine mai mult de 45 de calorii, deci ne ajută să ne menținem în formă. Totodată, ardeiul gras contine vitamina B6, care este importantă pentru sănătatea sistemului nervos și ajută la reînnoirea rapidă a celulelor. Ceea ce poate însemna că ardeiul gras prevenire sau vindecă bolile mai rapid. Fiind bogat în antioxidanți, acesta neutralizează efectele radicalilor liberi asupra organismului. Anumite enzime din ardeiul gras precum luteina, protejează ochiul împotriva cataractei și a degenerării maculare ce poate apărea odată cu înaintarea în vârstă. Studiile arată că un consum constant de ardei gras poate reduce colesterolul rau, ține sub control diabetul, ușurează durerea și reduce inflamația.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult