27 ianuarie 2022 - 05:36

ARC protestează faţă de uşurinţa cu care sunt promovate informaţii alarmiste pe piaţa cărnii

carneAsociatia Română a Cărnii a anunţat printr-un comunicat de presă că a luat act cu surprindere de concluziile evaluării Organizatiei Mondiale a Sănătătii (OMS) care pretinde nici mai mult nici mai putin că preparatele din carne ar fi cancerigene iar carnea rosie, ”probabil” cancerigenă.

„Ne manifestăm indignarea fată de usurinta cu care aceste studii sunt aruncate pe piată, fără niciun discernământ si fără nicio rigoare stiintifică. Referindu-ne la consumatorul român, vehicularea unor asemenea informatii alarmiste nu face decât să inducă confuzia într-o piată alimentară care si asa este afectată de concurenta neloială pe care o fac evazionistii fiscaliŢ se arată în documentul citat, semnat de preşedintele ARC, Radu Timiş.

Liderii ARC mai spun în comunicat că „Să nu ne jucăm cu securitatea alimentară a românilor prin aruncarea pe piată a unor informatii alarmiste, să nu punem in pericol industria alimentară a României care dă de lucru zecilor de mii de compatrioti si care, împreună cu agricultura si zootehnia, contribuie cu peste 11% la PIB-ul României”

Iată  cele mai importante concluzii ale comunicatului de presă emis de către CLITRAVI, Centrul de Legătură pentru Industria de Procesare a Cărnii din UE.

  • Industria de Procesare a Cărnii consideră inoportun să se atribuie unui singur factor un risc crescut de cancer. Este un subiect foarte complex care poate să depindă de combinatia mai multor factori precum vârsta, mostenirea genetică, dieta, mediul înconjurător si stilul de viată. Niciun grup specific de alimente care defineste riscurile asociate cu sănătatea nu poate fi luat în consideratie singular, ci dieta ca întreg, împreună cu alti factori
  • Expertii în sănătate, asociatiile de medici si oficialitătile recomandă consumul fiecărui grup de alimente pentru a avea o dietă sănătoasă, echilibrată si variată. Aceasta include consumul moderat de produse din carne