Arad: Peste 700 de tone de grâu fără documente legale, depistate de poliţişti

32

GRAU_BUNPolițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Arad au depistat aproximativ 700 tone de grâu, în valoare de peste 400.000 de lei, depozitat fără îndeplinirea condițiilor legale.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice împreună cu polițiștii de la Poliția orașului Nădlac au depistat într-o fostă fermă situată în extravilanul localității Nădlac 685,40 de tone de grâu, achiziționată și depozitată ilicit de către o societate comercială cu sediul în București, reprezentată de un bărbat, de 31 de ani, din județul Arad, grâu pentru care societatea nu deținea documente legale de proveniență.

Din verificările efectuate s-a constatat că spațiul de depozitare în care a fost găsit grâul nu era autorizat de Ministerul Agriculturii Pădurilor și Dezvoltării Rurale, iar societatea în cauză nu avea deschis punct de lucru în respectiva locație.

De asemenea, în urma extinderii verificărilor s-a stabilit că, o altă societate cu sediul în județul Timiș, reprezentată de aceeași persoană, ar fi transportat întreaga cantitate de grâu, fără ca transporturile efectuate să fie însoțite de facturi fiscale.

Atât societatea care a depozitat grâul cât și societatea transportatoare au fost sancționate contravențional conform Legii nr. 12/ 990 și OUG, cu suma de 20.000 de lei, respectiv 25.000 de lei, iar cele 685,40 tone de grâu, în valoare totală de 438.656 lei, au fost ridicate în vederea confiscării.

Citește și

Cmentariile sunt închise