Arabii vor să importe produse din România

Achim Irimescu se laudă că avem marfă numai bună de trimis în Asia.
old-card-1348784_1280
Pentru țara noastră urmează o perioadă cu vizite deosebit de importante ale unor oameni cu mare putere în zonă țărilor din Orientul Mijlociu și nu numai.
„Urmează să vină, de exemplu, ministrul iordanian al Agriculturii, în 21-24. 25-28 vine ministrul Kuweitului al Agriculturii, care este și om de afaceri. În 24 vine un om de afaceri din Quatar. Sunt interesați să cumpere din sectorul agro-alimentar. Ministrul din Arabia Saudită va veni în 16 septembrie. Deci, avem o mulțime de solicitări din partea tărilor arabe pentru a importă din România. (…) noi trebuie să ieșim și pe piață europeană care are mare deficit de carne de ovine”, a precizat Achim Irimescu în față fermierilor cu care s-a întâlnit la Sibiu.
Prezent la discuții, premierul Dacian Ciolos a sustint că în această perioadă se fac recrutări pentru atașați agricoli în tări cu potențial de export pentru România. „Ideea pe care am promovat-o în cadrul programului de guvernare și pe care cu sigurantă o vom duce la bun sfârșit pană la finalul mandatului — aceea de a recruta și de a instală atașați agricoli în câteva tări cu potențial de import de produse agricole din România — e într-o fază avansată. Ministerul Agriculturii e în fază de recrutare a acestor atașați agricoli care vor merge în tări din zonă Golfului, în tări arabe, în tări cu potențial de export pentru România”, a spus Dacian Ciolos.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole