Aproape 2.000 tone de cereale confiscate şi amenzi de 1,55 milioane lei aplicate de inspectorii Antifraudă

18

politieInspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) au confiscat aproape 2.000 de tone de cereale şi au aplicat amenzi de 1,552 milioane lei, în urma unor controale la nivel naţional, derulate începând cu 1 iulie, care au vizat activităţile conexe campaniei de recoltare a cerealelor, au anunţat, joi, reprezentanţi ai instituţiei.

În timpul monitorizării şi controlului, atât pe principalele căi de comunicaţie şi noduri rutiere, cât şi la silozuri şi la unităţile de morărit şi panificaţie, au fost verificate 714 mijloace de transport şi 287 de societăţi comerciale. 

Au fost identificate încălcări ale actelor normative în vigoare pentru sancţionarea cărora s-a dispus aplicarea de amenzi în cuantum total de 1,552 milioane lei şi au fost confiscate 1.988,24 tone de cereale şi produse de panificaţie (grâu, orz, rapiţă, porumb, floarea soarelui, tărâţe, făină) în valoare de 1,509 milioane de lei, care vor fi valorificate conform prevederilor legale, arată un comunicat al DGAF. 

De asemenea, a fost suspendată activitatea comercială a şase firme care încălcau obligativitatea legală de utilizare a casei de marcat.

Acţiunea de control se înscrie în obiectivul DGAF de a preveni, identifica şi combate evaziunea fiscală în domeniul producţiei, depozitării, transportului şi comercializării cerealelor, al morăritului şi panificaţiei, care prezintă un grad de risc fiscal ridicat.

Citește și

Cmentariile sunt închise