Aproape 100 de focare de pestă porcină, în România. Care sunt județele cele mai afectate

În România, sunt active 95 de focare pestă porcină africană (PPA), până la data de 01.07.2021, conform unui comunicat emis de Autoritatea-Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Unul dintre focare este înregistrat într-o exploatație comercială și 2 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 34.708 porcine.

pesta porcina

În intervalul 25.06.2021 – 01.07.2021, au fost înregistrate 20 de focare noi de pestă porcină africană, dintre care 6 focare în județul Teleorman, 4 în județul Bihor, 3 în Satu-Mare, 2 în județul Sălaj și câte un focar în județele Alba, Cluj, Gorj, Maramureș.

În acelați interval, 21 de focare de pestă porcină africană au fost stinse, cea mai mare parte în județul Maramureș (8 focare), urmând județele Vâlcea și Iași (4 focare), Bihor (2 focare), Alba, Giurgiu și Dolj (câte 1 focar).

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.774 de cazuri la mistreți, în 41 de județe, transmite ANSVSA. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreți se sting după cel puțin 2 ani de la apariția lor.

Doar în ultima săptămână au fost înregistrate 5 cazuri noi de pesta porcină africană la mistreți, după cum urmează: 2 cazuri în județul Satu-Mare și câte un focar în județele Maramureș, Vâlcea și Sălaj.

Din 2019 până în prezent, în România, au fost stinse 3.200 de focare de pestă porcină africană, conform datelor prezentate în comunicat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole