Aplicaţii şi soluţii IT pentru fermieri

aplicatii_farmÎn zilele noaste este aproape imposibil să găsiţi pe cineva care să nu aibă un smartphone sau o tabletă. Aceste tehnologii de ultimă generaţie vin în ajutorul utilizatorilor datorită multiplelor funcţii pe care le posedă. Aplicaţiile folosite pe aceste gadgeturi sunt tot mai diverse şi mai utile, fapt dovedit chiar şi în cazul agricultorilor.

Majoritatea fermierilor îşi doresc să dea randamnet prin munca pe care o realizează, aceştia ştiind deja ce poate face tehnologia pentru ei, fapt pentru care sunt deschişi şi receptivi la aceste noi invenţii.

Crescătorii de animale se bucură şi ei de aceste progrese tehologice deoarece este foarte simplu să ţină o evidenţă a tuturor animalelor din fermă, să le monitorizeze starea de sănătate şi nu în ultimul rând să aibă acces la o arhivă a producţiei fiecărui animal în parte.

Un alt factor important îl reprezintă posibilitatea fermierilor de a urmări şi localiza fiecare animal în parte, cu ajutorul unui sistem de poziţionare global.

Cele mai multe aplicaţii se concentrează pe îmbunătăţirea integrării lanţului de aprovizionare agricolă prin furnizarea informaţiilor despre piaţa de desfacere, crescând astefel accesul la diverse servicii.

Exemple de astfel de aplicaţii:

Farm Manager – Este o aplicaţie ce le permite fermierilor să înregistreze efectivele de animale, starea culturilor agricole de la însămânţare până la recoltare, tipul şi cantitatea îngrăşămintelor utilizate şi altele.

Weather Underground – Această aplicaţie oferă informaţii despre temperatura şi umiditatea din sol. Previziunile sunt date de pe o perioadă de şapte zile.

Livestock Manager – Prin această aplicaţie, fermierii pot ţine o evidenţă strictă a stării de sănătate a animalelor, medicamentele administrate şi multe alte informaţii de bază.

TankMix Calculator – Cu această aplicaţie fermierii pot calcula cu uşurinţă volumul de produse utilizate pentru a trata o anumită cultură.

TractorHouse – Această aplicaţie este menită să vina în ajutorul fermierilor, datorită informaţiilor tehnice pe care le furnizează. (Integral pe: antenasatelor.ro, sursa foto: http://www.mcsaatchipr.com/)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult