Apicultorii şi producătorii de bioenergie aderă la Federaţia Naţională Pro Agro

16

JURCONI2Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA) şi Asociaţia Română de Biomasă şi Biogaz (ARBIO) sunt cei mai noi membri ai Federaţiei Naţionale Pro Agro, care numără astfel 16 organizaţii reprezentative în sectorul agricol din România.

„Asociaţia Crescătorilor de Albine din România este cea mai mare asociaţie la nivel naţional, structura sa acoperind întreaga ţară, prin filialele judeţene şi magazinele Apicola. ACA este membru Apimondia din 1958, iar de atunci s-a dezvoltat şi perfecţionat continuu creând un sistem integrat unic de învăţământ, cercetare, producţie şi valorificare”, a declarat Alexandru Jurconi, preşedintele Pro Agro.

Acesta a precizat că ARBIO este o organizaţie în plină ascensiune, reprezentată în Asociaţia Europeană pentru Biogaz (EBA) şi Asociaţia Europeană pentru Biomasă (AEBIOM). Sectorul bioenergetic (biocombustibili, bioetanol, biofertilizatori, biomasa, biogaz şi digestia anaerobă) este în strânsă corelare cu sectorul agrozootehnic şi necesar pentru creşterea competitivităţii şi rentabilităţii producătorilor din agricultură şi industria alimentară românească. 

Federaţia Naţională Pro Agro are în prezent 16 membri, din care 6 fondatori. Este o organizaţie profesională înfiinţată în 2012 de şi pentru producătorii din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe din România. Pro Agro promovează, reprezintă, susţine şi apără intereselor membrilor organizaţiilor profesionale  reprezentative la nivel naţional în raporturile cu instituţiile europene şi naţionale publice şi/sau private.

ACA este o organizaţie profesională care s-a format din 1958 şi are în componenţa sa filiale şi societăţi comerciale în 40 de judeţe, cooperativa Albina Meliferă, Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Apicultură şi Complexul Apicol Veceslav Harnaj.

Organizaţia profesională ARBIO a fost înfiinţată în 2012 şi reprezintă interesele producătorilor de bioenergie în vederea organizării pieţei, elaborării unor structuri şi modele care pot fi uşor de urmărit şi de aplicat de toată lumea. ARBIO reuneşte 46 de societăţi comerciale naţionale şi internaţionale importante din domeniu.  (Sursa: AGERPRES)

Citește și

Cmentariile sunt închise