Apicultorii: Impozitele noastre sunt prea mari

apicultordd

Apicultorii români sunt nemulţumiţi de normele de venit stabilite de autorităţi pentru impozitare, potrivit recolta.eu. Asta, în condiţiile în care asociaţiile de profil nu au fost consultate pentru stabilirea lor în funcţie de veniturile obţinute.

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA), Ioan Fetea, a susținut că impozitarea apicultorilor a venit pe nepusă masă și s-a rezolvat în trei zile. “Părerea noastră este că nu a avut loc un dialog cu formele asociative, să se vadă clar de unde pornim, de la ce nivel şi ce nivel de impozitare trebuie stabilit. Am aflat ulterior că s-a pornit de la un nivel de venit de trei milioane de lei pe familia de albine, ori anul trecut nu s-a făcut nici de un milion de lei”, a spus Fetea.
Acesta a mai precizat că impozitarea s-a stabilit la un nivel de venit net de 70 de lei, pentru apicultorii care deţin între 50 şi 100 de familii de albine, iar peste peste 100 de familii de 98 de lei.”Mi se pare aberant să se impoziteze acel nivel de venit, respectiv 70 şi 98 de lei, cu 16% plus 5,5% la fondul de sănătate. Am vorbit cu un secretar de stat şi mi-a promis că va creşte nivelul de impozitare de la 50 de familii de albine la 75 de familii, iar acel nivel de venit va scădea şi va reprezenta doar 9 lei pe familia de albine, de la 11 lei, respectiv 15 lei pentru la cei care au peste 100 de familii, bani în care se regăsesc cotele de impozitare. Cred că 9 le iar fi convenabil pentru că este valoarea sub cea a unui kilogram de miere”, a mai spus Fetea.
Normele de venit pentru impozitare în agricultură, aprobate de Guvern, au fost modificate, acestea urmând să fie analizate săptămâna viitoare în comisiile de specialitate din Parlament. (Sursa: recolta.eu)

Citește și

Comentariile sunt închise

Utilizăm cookie-uri pentru a vă asigura cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă veți continua să utilizați acest site, trebuie să vă exprimați acordul asupra acestui lucru. Accept Citeste mai mult